De sfeer van Latijns-Amerika

Hola!

Welkom in het continent waar de kleuren en geuren je om de oren vliegen, waar je een aantal van de meest trotse bevolkingsgroepen treft, en waar de landen rijk aan cultuur en historie zijn. Officieel is Latijns-Amerika helemaal geen continent, maar juist een regio. Maar ach, voor deze twee dagen: No hay problema, ¿verdad?


De Latijns-Amerikaanse keuken bevat de keukens van Zuid- en Midden-Amerika en laat zich kenmerken door veel kleur. De eetcultuur is deels beïnvloed door de Spaanse en Portugese keuken, maar bevat nog veel elementen van de oorspronkelijke keuken. In het Noorden van Zuid-Amerika worden deze invloeden verder aangevuld met Afrikaanse invloeden. Ook zie je invloeden vanuit de Rooms-Katholieke kerk.

Ingrediënten die je in Latijns-Amerika veel tegenkomt zijn maïs, avocado, tomaten, chilipepers, bonen en diverse granen zoals rijst. In veel gerechten speelt (gegrild) vlees nog een grote rol, maar door de omvangrijke keuken zijn er ook veel vegetarische opties.

De Latijns-Amerikaanse keuken

Bekende gerechten zijn o.a.:


  • Picanha uit Brazilië
  • Taco's (al Pastor) uit Mexico
  • Feijoada uit Brazilië
  • Barbacoa uit Mexico
  • Roti uit Suriname



  • Asado uit Argentinïe
  • Guacamole uit Mexico
  • Saoto soep uit Suriname
  • Ceviche uit Peru
  • Mole uit Mexico



  • Arepa uit Colombia
  • Chaquican uit Chili
  • Empanadas uit heel Latijns-Amerika