Datum: 17/05/2019

La dolce vita: Italiaans genieten met de producten van Busseto

Deel dit nieuws
terug naar
nieuwsoverzicht
VAV: Ja
VDB: Ja
Arts: Ja
Inhoud:

Afgelopen week bracht de VAV*groep een bezoek aan verschillende locaties van Fratelli Beretta, inmiddels een bekende als het gaat om Italiaanse traditie, betrouwbaarheid en topproducten met karakter. Het was een meer dan indrukwekkend bedrijfsbezoek. 


Voordat de heerlijke specialiteiten de deur uit gaan is er een heel traject aan voorafgegaan. Het werd al snel duidelijk dat men hier met liefde en geduld werkt, volgens de filosofie van een bijzondere familie! Fratelli Beretta bestaat al meer dan 200 jaar, en inmiddels staat de 8e generatie aan het roer. De passie, toewijding en expertise zit zo diepgeworteld; enorm bijzonder om te zien!


Busseto is een kleine historische stad in de streek Parma. Naast de bekendheid als woonplaats van de beroemde componist Verdi, draagt de stad faam als de ideale omgeving voor de productie van de lekkerste Italiaanse vleeswaren. Het maken van de diverse salami's en hammen zit al sinds het einde van de 19e eeuw geworteld in deze streek. De merknaam Busseto is eigendom van Fratelli Beretta, en is gereserveerd voor het ambachtelijke specialiteitenkanaal.  

Bresaola

Bresaola wordt van magere stukken rundvlees gemaakt, zoals de ossenhaas of runderlende. Het vlees wordt gezouten en gedroogd, waardoor het een enorm rijke smaak krijgt en nog eens heerlijk mals blijft!

Mortadella Bologna

Mortadella is een specialiteit uit Bologna. Het varkensvlees wordt meerdere keren gemalen, zodat de worst een gladde structuur krijgt. Aan het vlees worden kleine blokjes vet toegevoegd, en vaak ook pistachenoten.

Prosciutto di Parma

Eén van de vele redenen waarom wij zo van Italië houden. Deze ham wordt in meerdere fases gezouten en gedroogd, volgens de traditionele principes vanuit het Consorzio del Prosciutto di Parma. Deze ham mag alleen in de regio Parma worden geproduceerd en eventueel voorgesneden.

Prosciutto
di San Daniele

San Daniele lijkt op het eerste gezicht op de Parmaham, alleen wordt deze ham langer (minstens 18 maanden) en met minder zout gerijpt. Hierdoor is de ham zachter, zoeter en minder zout van smaak.

Titel

Benieuwd naar het complete assortiment? Vraag ernaar bij je vertegenwoordiger.