Bresaola wordt van magere stukken rundvlees gemaakt, zoals de ossenhaas of runderlende. Het vlees wordt gezouten en gedroogd, waardoor het een enorm rijke smaak krijgt en nog eens heerlijk mals blijft!
Bresaola wordt van magere stukken rundvlees gemaakt, zoals de ossenhaas of runderlende. Het vlees wordt gezouten en gedroogd, waardoor het een enorm rijke smaak krijgt en nog eens heerlijk mals blijft!
Mortadella is een specialiteit uit Bologna. Het varkensvlees wordt meerdere keren gemalen, zodat de worst een gladde structuur krijgt. Aan het vlees worden kleine blokjes vet toegevoegd, en vaak ook pistachenoten.
Eén van de vele redenen waarom wij zo van Italië houden. Deze ham wordt in meerdere fases gezouten en gedroogd, volgens de traditionele principes vanuit het Consorzio del Prosciutto di Parma. Deze ham mag alleen in de regio Parma worden geproduceerd en eventueel voorgesneden.
San Daniele lijkt op het eerste gezicht op de Parmaham, alleen wordt deze ham langer (minstens 18 maanden) en met minder zout gerijpt. Hierdoor is de ham zachter, zoeter en minder zout van smaak.