Datum: 18/06/2019

Op een presenteerblaadje: Milieuvriendelijke disposables

Deel dit nieuws
terug naar
nieuwsoverzicht
VAV: Ja
VDB: Ja
Arts: Ja
Inhoud:

Om je eten niet alleen mooi, maar ook op een veilige en ecologische manier te serveren, kun je kiezen voor servies van palmblad of suikerriet, en bestek van maïs. Ecologisch, vrij van schadelijke stoffen en daarmee veilig wanneer het servies in aanraking komt met je eten, zélfs bij hogere temperaturen. Met behulp van natuurlijke materialen wordt er prachtig servies gecreëerd dat klaar is om geserveerd te worden. 


Natuurlijk!


Het verhaal van palmblad begint in Zuid-India. Hier werd ontdekt dat er een speciaal soort palm, de Areca Palmboom, per jaar een aantal bladeren verliest. En dat deze bladeren zeer geschikt zijn voor het maken van wegwerpartikelen. Lokale werknemers verzamelen de natuurlijk afgevallen bladeren en slaan deze op in de zogenaamde 'leafbank'. Daarna worden de bladeren grondig gereinigd mat enkel water als schoonmaakmiddel. Hierna worden ze door middel van hittepressie in de juiste vorm gedrukt. Vervolgens ondergaan de borden nog een grondige schoonmaakbeurt en moeten alle borden tien kwaliteitstesten doorstaan voordat ze klaar zijn voor transport. De borden zijn hittebestendig en watervast. En doordat alles handmatig wordt geproduceerd is elk product uniek en dat geeft het zo'n authentieke en natuurlijke uitstraling. Daarbij is palmblad wegwerpservies smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig. én geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot wel 200°C. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste is dat de producten 100% biologisch afbreekbaar zijn. Na gebruik kunnen de borden gewoon in de GFT container. 

Een greep uit het assortiment:

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Palmblad

Deze bordjes zijn gemaakt van afgevallen palmbladeren en laten de structuur van het palmblad goed zien. Ze worden geproduceerd volgens het fair-trade-principe. Deze bordjes kunnen ook in de oven worden gebruikt!

Suikerriet

Suikerriet wordt voornamelijk geteeld voor het verkrijgen van suikerstroop. Hiervoor wordt suikerriet geperst, waarna er pulp overblijft. Van deze pulp worden vervolgens stevige en composteerbare disposables gemaakt.

Maïszetmeel

Dit wegwerpbestek is van composteerbaar bioplastic gemaakt. Dit materiaal heet CPLA, en bestaat voornamelijk uit maïszetmeel. Door talk toe te voegen kan het tegen warmte tot 85°C.

Bamboowipes

Het mooie van deze natte doekjes is dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Ze composteren: in een periode van slechts 4 tot 6 maanden zijn ze volledig verdwenen. 

Titel


Meer weten?

Wil je meer informatie over het complete assortiment? Vraag ernaar bij één van onze vertegenwoordigers. We helpen je graag!