De sfeer van Winter Wonderland

Kerst is een tijd van verwondering: een Winter Wonderland. Natuurlijk wordt er bij Kerst snel aan gourmet gedacht, maar er zijn zoveel meer mooie gerechten.


Aangezien Kerst een wereldwijd feest is, komen hier invloeden kijken van een grote hoeveelheid landen. Maar Kerst stopt natuurlijk niet bij het diner. Uitpakken met een heerlijk Kerstontbijt of een uitgebreide brunch is net zo belangrijk.


Ook op Kerstmarkten proef je allerlei verschillende gerechten en producten. Van glühwein en de Duitse Lebkuchen, tot flammkuchen en hamburgers. Voor elke liefhebber is er wat te vinden.

Naast het hoogtepunt van het hoofdgerecht worden er heerlijke specialiteiten tijdens het voor-, na- en bijgerecht opgediend. Gerechten zoals een carpaccio en garnalencocktail vooraf, cranberrysaus voor erbij en bavarois als toetje.


Van gourmet tot braadstuk, en van paté tot aardappelgratin: geen andere tijd wanneer er zoveel gerechten worden bereid en geserveerd als met Kerst. 

De Kerst keuken

Echte Kerst(markt) klassiekers zijn o.a.:


  • Rollade
  • Paté
  • Carpaccio
  • Garnalencocktail
  • Aardappelgratin
  • Wildgerechten
  • Quiche



  • Spekkoek
  • Cranberrysaus
  • Vijgenconfijt
  • Kalkoen
  • Stoofpeertjes
  • Haricot verts omwikkeld met spek
  • Vol-au-vent uit België



  • Reibekuchen uit Duitsland
  • Foie gras uit Frankrijk
  • Vruchtencake uit Italië
  • Pastete uit Zwitserland
  • Tartiflette uit België
  • Geroosterd varken uit Denemarken
  • Kaiserschmarrn uit Oostenrijk